Sezonowe, zdrowe, krajowe produkty
- 396 Views
- Parpamedia.pl
- 27 kwietnia 2019
- Zbiór porad zdrowotnych
Moda na zdrową żywność zatacza coraz to szersze kręgi. Suszone, egzotyczne owoce, herbatki i wyciągi z kwiatów, które nie kwitną w naszym kraju, cieszą się ogromną popularnością.
Nie trzeba jednak daleko szukać, aby znaleźć to co równie wartościowe. Na polskich polach uprawiane jest całe mnóstwo roślin bogatych w substancje odżywcze, mineralne, pełne biochemicznych substancji i enzymów.
Lokalne rynki wręcz uginają się od ogromnej ilości wspomagających zdrowie warzyw i owoców, a łatwo dostępne i świeże zachęcają do spożycia. Kapustowate, czyli brokuły, kalafiory, brukselki działają oczyszczająco i wzmacniają odporność. Zawierają witaminy C, A, B, H, K, E i mnóstwo mikroelementów.
Owoce takie jak maliny, jagody, truskawki i jeżyny są źródłem fitozwiązków, które zmniejszają ryzyko zachorowania na nowotwory. Jabłka, gruszki i śliwki pomagają w utrzymaniu szczupłej sylwetki jak również wspomagają trawienie. Czosnek, szczypior, cebula, por działają przeciwgrzybicznie i przeciwbakteryjnie.

- 5 listopada 2021
Sport to zdrowie świadomość
- 10 października 2021
Skutki niezdrowego trybu życia
- 31 maja 2021
Pozycjonowanie stron
- 4 maja 2021
Sport to zdrowie świadomość
Skutki niezdrowego trybu życia
Pozycjonowanie stron
Łączenie zdrowego i pożytecznego
Rośliny strączkowe dla zdrowia
Trzy pomysły na zdrowe lemoniady
Sajad Gharibi kim jest ?
Rodzaje treningów kulturystów