Prozdrowotne właściwości czerwonej herbaty
- 257 Views
- Parpamedia.pl
- 13 sierpnia 2019
- Zbiór porad zdrowotnych
O dobroczynnym wpływie zielonej herbaty na wspomaganie procesów odchudzania słyszał niemal każdy. Korzystnie na redukcję tkanki tłuszczowej wpływa jednak również regularne spożywanie czerwonej herbaty. Zresztą korzyści wynikających z picia czerwonej herbaty jest zdecydowanie więcej. Jak się okazuje jest ona dobra na walkę z próchnicą, obniża poziom złego cholesterolu we krwi no i przede wszystkim przyczynia się do większej redukcji tkanki tłuszczowej. Można wymienić co najmniej kilka rodzajów czerwonej herbaty. Do polski trafiają przede wszystkim napary z Chin oraz Tajwanu. Przy odchudzaniu najlepiej stosować herbaty jaśminowe Pu-erh. Wszystko za sprawą zawartego w czerwonej herbacie polifenolu. Ma on pozytywny wpływ na nasz układ trawienny. Dzięki niemu o wiele szybciej tłuszcze zostają zamienione na niezbędną naszemu organizmowi energię. Jak się również okazuje związki te są nieocenione w walce z chorobami nowotworami. Warto więc sięgać po czerwoną herbatę, rzecz jasna bez cukru nawet pięć razy dziennie.

- 22 lutego 2021
Trzy pomysły na zdrowe lemoniady
- 12 stycznia 2021
Sajad Gharibi kim jest ?
- 9 października 2020
Rodzaje treningów kulturystów
- 7 sierpnia 2020
Trzy pomysły na zdrowe lemoniady
Sajad Gharibi kim jest ?
Rodzaje treningów kulturystów
Koenzym q10 co to jest ?
Kurza klatka piersiowa
Irański Hulk kto to jest ?
Umięśniona sylwetka jak osiągnąć ?
Wyjątkowe produkty