Prozdrowotne właściwości czerwonej herbaty
- 450 Views
- Parpamedia.pl
- 13 sierpnia 2019
- Zbiór porad zdrowotnych
O dobroczynnym wpływie zielonej herbaty na wspomaganie procesów odchudzania słyszał niemal każdy. Korzystnie na redukcję tkanki tłuszczowej wpływa jednak również regularne spożywanie czerwonej herbaty. Zresztą korzyści wynikających z picia czerwonej herbaty jest zdecydowanie więcej. Jak się okazuje jest ona dobra na walkę z próchnicą, obniża poziom złego cholesterolu we krwi no i przede wszystkim przyczynia się do większej redukcji tkanki tłuszczowej. Można wymienić co najmniej kilka rodzajów czerwonej herbaty. Do polski trafiają przede wszystkim napary z Chin oraz Tajwanu. Przy odchudzaniu najlepiej stosować herbaty jaśminowe Pu-erh. Wszystko za sprawą zawartego w czerwonej herbacie polifenolu. Ma on pozytywny wpływ na nasz układ trawienny. Dzięki niemu o wiele szybciej tłuszcze zostają zamienione na niezbędną naszemu organizmowi energię. Jak się również okazuje związki te są nieocenione w walce z chorobami nowotworami. Warto więc sięgać po czerwoną herbatę, rzecz jasna bez cukru nawet pięć razy dziennie.

- 5 listopada 2021
Sport to zdrowie świadomość
- 10 października 2021
Skutki niezdrowego trybu życia
- 31 maja 2021
Pozycjonowanie stron
- 4 maja 2021
Sport to zdrowie świadomość
Skutki niezdrowego trybu życia
Pozycjonowanie stron
Łączenie zdrowego i pożytecznego
Rośliny strączkowe dla zdrowia
Trzy pomysły na zdrowe lemoniady
Sajad Gharibi kim jest ?
Rodzaje treningów kulturystów